CORONA praktijk weer open voor reguliere zorg

Coronavirus: UPDATE 20 mei 2020. Alle reguliere afspraken mogen weer doorgaan, mits u geen corona-symptomen heeft.

In verband met Corona zijn er ook voor de tandarts aangepaste maatregelen. Op advies van het RIVM, de overheid en onze beroepsverenigingen mogen wij vanaf woensdag 22 april alle reguliere zorg hervatten onder strikte voorwaarden. Alleen mensen waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn, laten we toe in de praktijk. We zorgen dat het niet te druk wordt in de wachtkamer en houden buiten de behandelstoel de 1,5 meter regel aan. Dit wordt in de praktijk aangegeven met stickers. Verder zijn de banken tijdelijk verwijderd en staan er alleen enkele stoelen in de wachtkamer.

Bij het maken van een afspraak stellen we u onderstaande vragen:

– Heeft u of een huisgenoot nu corona of heeft u dit recent (korter dan twee weken geleden) gehad?
– Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid of koorts (meer dan 38 graden Celsius)?
– Heeft een huisgenoot koorts?
– Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Deze vragen herhalen we in de bevestigings-email. Ook hangen ze op de voordeur van de praktijk en stellen we deze nogmaals aan het begin van uw afspraak.

Verder kijken we naar uw algehele gezondheid en leeftijd. In overleg met u kunnen we besluiten dat het beter is de afspraak op een later moment te laten plaatsvinden. Neemt u graag tijdig contact met ons op als u uw afspraak daarom wilt verplaatsen.

Wij sturen, zoals u van ons gewend bent, een week van tevoren een bevestiging van de afspraak per email als we over uw (correcte) email-adres beschikken. Als u een afspraak heeft staan bij ons, maar er wijzigt iets in uw gezondheid waardoor u op één van bovenstaande vragen ‘ja’ antwoordt, dan verzoeken wij u, zo snel mogelijk, om de afspraak alsnog kosteloos te annuleren. Als u om andere redenen op korte termijn annuleert, zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

Wij zullen u bij het betreden van de praktijk vragen de handen te desinfecteren met alcohol.

Nog wat extra aanwijzingen:

– Kom niet te vroeg
– Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag er maximaal 1 ouder of begeleider meekomen

– Wij verzoeken u het toilet alleen bij hoge nood te gebruiken
– Verlaat de praktijk na de behandeling zo spoedig mogelijk

Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar u de hand niet schudden. Voor sommige behandelingen laten we u een minuut spoelen met een speciale vloeistof. In de behandelkamer houden wij ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorg-praktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.

KOMT U NIET LANGS BIJ ONS OM EEN AFSPRAAK TE VERZETTEN OF TE MAKEN. We zijn telefonisch bereikbaar op de gebruikelijke tijden. We zullen de situatie van dag tot dag blijven bekijken. Nieuws en adviezen veranderen snel. Kijkt u regelmatig op onze website of neemt u telefonisch contact met ons op.

Publicatiedatum: 20-05-2020


« Terug naar het overzicht