CORONA update: praktijk open voor reguliere zorg

Coronavirus:  Alle reguliere afspraken mogen doorgaan, mits u geen corona-symptomen heeft.

In verband met Corona zijn er ook voor de tandarts aangepaste maatregelen. Op advies van het RIVM, de overheid en onze beroepsverenigingen mogen wij alle reguliere zorg hervatten onder strikte voorwaarden. Alleen mensen waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn, laten we toe in de praktijk. We zorgen dat het niet te druk wordt in de wachtkamer en houden buiten de behandelstoel de 1,5 meter regel aan. Dit wordt in de praktijk aangegeven met stickers. Verder zijn de banken tijdelijk verwijderd en staan er alleen enkele stoelen in de wachtkamer.

Bij het maken van een afspraak stellen we u onderstaande vragen:

– Heeft u of een huisgenoot nu corona of heeft u dit recent (korter dan twee weken geleden) gehad?
– Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid of koorts (meer dan 38 graden Celsius)?
– Heeft een huisgenoot koorts of benauwdheidsklachten

Deze vragen herhalen we in de bevestigings-email. Ook hangen ze op de voordeur van de praktijk en stellen we deze nogmaals aan het begin van uw afspraak.

Als u op een van de vragen ‘ja’ heeft geantwoord dan dient de afspraak uitgesteld te worden. Heeft u op een van bovenstaande vragen ‘ja’ geantwoord, maar wel erg veel pijn? Dan vragen we u telefonisch met ons te overleggen om een plan op maat voor u uit te stippelen.

Wij sturen, zoals u van ons gewend bent, een week van tevoren een bevestiging van de afspraak per email als we over uw (correcte) email-adres beschikken. Als u een afspraak heeft staan bij ons, maar er wijzigt iets in uw gezondheid waardoor u op één van bovenstaande vragen ‘ja’ antwoordt, dan verzoeken wij u, zo snel mogelijk, doch minimaal twee uur van tevoren om de afspraak alsnog kosteloos te annuleren. Als u om andere redenen minder dan 48 uur van tevoren annuleert, zullen wij mogelijk wel kosten in rekening brengen. Dit geldt ook als u korter dan twee uur van tevoren afbelt om bovenstaande redenen, tenzij er sprake is van overmacht.

Wij vragen u bij het betreden van de praktijk de handen te desinfecteren met alcohol.

Nog wat extra aanwijzingen:

– Kom niet te vroeg

– Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag er maximaal 1 ouder of begeleider meekomen

– Houdt u zich aan de 1,5 meter regel.

– Verlaat de praktijk na de behandeling zo spoedig mogelijk

Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar u de hand niet schudden. Voor sommige behandelingen laten we u een minuut spoelen met een speciale vloeistof. In de behandelkamer houden wij ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorg-praktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.

 

 

Publicatiedatum: 28-06-2021


« Terug naar het overzicht