Tanden bleken

Wil je een wittere en frissere glimlach? Ga dan niet naar een bleeksalon of iets dergelijks: daar worden je tanden alleen maar uitgedroogd met lampen, waardoor ze tijdelijk witter lijken. In Nederland is alleen de tandarts bevoegd om tanden te bleken en zij is dan ook de enige die echt werkende bleekmiddelen voor handen heeft. Bleken is absoluut veilig voor je gebit, mits er van tevoren goed gekeken wordt of er geen gaatjes of ontstekingen in de mond aanwezig zijn. Reeds bestaande vullingen bleken niet mee. Deze moeten als ze in het zicht zijn na het bleken soms vervangen worden.

Wat doen wij bij bleken? We maken afdrukken van je tanden die in gips worden uitgegoten. Daar worden speciale bleekhoesjes op gemaakt. Deze hoesjes passen precies om je tanden heen en daar kan bleekgel in. Het bleken zelf gebeurt thuis: 30-60 minuten per dag voor het slapen gaan gedurende gemiddeld twee tot vier weken met de Bite & White ABC kit van Cavex. Na enkele jaren zijn de tanden vaak weer een beetje verkleurd. Dan hoef je alleen maar nieuwe bleekgel aan te schaffen bij de tandarts en je kunt in een paar dagen je tanden weer opfrissen. De hoesjes blijven als er geen grote veranderingen zijn opgetreden in je gebit gewoon passen.

Een bleekbehandeling van boven- en ondertanden kost ongeveer €300. Een losse navulset van bleekgel kost ongeveer €40. Voor meer informatie en beoordeling of dit voor jouw gebit ook kan, maak je gewoon een afspraak!

 

Publicatiedatum: 28-12-2019


« Terug naar het overzicht